
Çevre dostu ürünlerin önemi eğitimine ve atölyemize katıldığınız için teşekkür ederiz.
Çevre Dostu Ürünlerin Önemi
✨ Hayatımızda küçük büyük fark etmeksizin bazı dokunuşlar yaparak doğayla daha uyumlu bir şekilde yaşayabilir ve adım adım daha sürdürülebilir bir hayata geçiş yapabiliriz.
🌱 Bu süreçte çevre dostu ürünleri keşfetmenin ve sonrasında bu ürünleri tercih ederek özellikle yerel üreticileri desteklemenin bu yolculukta güzel bir başlangıç noktası olabileceğini düşünüyoruz.
✨ Biz de bu yolculuğa bir katkı sağlamak amacıyla bu pazar gerçekleşecek olan Slow Food Gökova Yerel Üretici Pazarı’nda, Slow Food Gökova Sürdürülebilirlik Çalışma Grubu Sözcüsü sevgili Berna Övür ile “Çevre Dostu Ürünlerin Önemi” etkinliğinde bu başlangıç noktalarının neler olabileceğini konuşacağız.

Çam İğnelerinden Budak Altlığı Örme Atölyesi
-
Kırsal kalkınmaya destek
-
Yerel üreticiye destek
-
Kadın istihdamını artırmak
-
Çevre dostu ürün üretimini teşvik etmek



Sürdürülebilirlikte 5R Nedir?
Refuse (Reddet)
Reduce (Azalt)
Reuse (Yeniden Kullan)
Recycle (Geri dönüştür)
Rot (Kompost yap)

Gökova Slow Food Birliği
Slow Food, 1986 yılında İtalya'nın Roma şehrinde Carlo Petrini tarafından başlatılan bir harekettir. Bu hareket, hızlı yaşam tarzlarına ve endüstriyel gıda üretimine karşı bir tepki olarak ortaya çıkmıştır. Slow Food'un temel amacı, yerel kültürleri, geleneksel gıda üretim yöntemlerini ve yerel lezzetleri korumak, sürdürülebilir tarımı teşvik etmek ve gıda sistemlerini daha adil hale getirmektir.
Slow Food hareketi dünya genelinde birçok ülkede faaliyet göstermektedir. Slow Food Gökova Birliği bu projenin ana paydaşıdır.

Projemiz

Özel günlerde sevdiklerimize hediye alırken çevreye ve yerel üreticiye katkı sağlayabilecek bir hediye seti seçeneği yaratma amacıyla çıktığımız yolda yollarımız kurumuş çam iğnelerinden sepetler ören IDYMArt, çevre dostu yerel üreticileri bir araya getiren Slow Food Gökova Birliği ile kesişti.
Biz de Sayy Nature olarak Gökova Slow Food ve yerel üreticileri ile bir araya gelerek hediye sektörüne çevre dostu ve kırsal kalkınmayı destekleyen yeni bir seçenek yarattık. Slow Food Gökova'nın çevre dostu üreticilerinin ürünlerini çam iğnesinden kutularda bir araya getirdik.
Bu atölyede IDYMArt kurucusu sevgili Arzu Hanım bize çam iğnelerinden bardak altlığının nasıl yapılacağını öğretecek.
Projemiz Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından Genç Girişimci Hibe Desteği almaya hak kazanmış ve bu atölye GEKA tarafından finanse edilmiştir.